reklama

Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Wałcz
5.7°C
wschód słońca: 07:33
zachód słońca: 15:48
Koronawirus
zachodniopomorskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Wałczu

kiedy
2024-12-01 15:00
miejsce
Wałeckie Centrum Kultury, Wałcz,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-07 20:00
miejsce
Pub Ryfka, Wałcz, ul. Wąska 1B
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-19 18:00
miejsce
Wałeckie Centrum Kultury, Wałcz,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-25 16:00
miejsce
Wałeckie Centrum Kultury, Wałcz,...
wstęp biletowany